Кирил Петков заяви, че подкрепя премиера Николай Денков в решението му да подаде оставка на 6 март. Заявката министър-председателят даде преди дни, докато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов констатира, че ротацията все повече се отдалечава.

"Като си си дал думата, я спазваш. Николай Денков е казал, че ще подаде оставката си на 6-и март и аз го подкрепям. Трябва да говорим за това какво ще постигнем за България в следващите 9 месеца - това е задачата. Прекалено много говорим за позиции. Истинският въпрос е какво искаме да се случи през следващите 9 месеца като реални действия, реформи и положителни действия за българските граждани", коментира коментира съпредседателят на ПП пред журналисти в Пловдив.

"На базата на поставените цели трябва да кажем каква искаме да бъде структурата на правителството така, че да има стабилност, за да се постигнат тези цели. Темата за ротацията е толкова важна, колкото тази за регулаторите, даже те са по-важни", добави Петков.

По думите му, колкото по-малко промени се правят в правителството, толкова по-малко стрес ще има в обществото.

"Когато решим големите въпроси, кадровите въпроси следват", допълни съпредседателят на ПП в отговор на въпроса кой ще бъде външен министър на България, цитира го БТА.

Кирил Петков коментира и твърденията на Делян Добрев, че ПП е финансирала режима на Путин с повече от 10 млрд. лв. за период от две години.

"Всички знаем, че когато започна войната, нямахме никакви други възможности за доставки, освен "Лукойл", и сега направихме така, че да спрем дерогацията в плавен период, за да не се усетят цените. Всички знаехме, че ако беше се случило за три дни, щяхме да внесем стрес в системата", обясни Петков.

"От една година слушам за левчета, милиарди. Всички знаем, че тези тези даже са неактуални. Моят въпрос към Делян Добрев е дали е заредил резервоара си на бензиностанция на "Лукойл" и по този начин е подпомогнал ужасния режим на Путин?", попита Петков по повод изнесените данни от депутата от ГЕРБ.