Това прави от миналата година досега близо 200 милиона лева извън бюджета повече за пенсии, допълни Борисов, цитиран от БТА.

Той информира, че отчетите през януари са показали, че финансовите постъпления в държавата от борбата с контрабандата са с 954 милиона повече в сравнение с януари миналата година.

За доклада на Европейската комисия по механизма за съвместно сътрудничество и искането на съветници в прокуратурата, Борисов каза, че ако има неутрални наблюдатели, които да сътрудничат с България, ще се приеме техният съвет. Главният прокурор също "прегърна" тази идея, добави премиерът.

"Имат инструменти, да си поискат сътрудничество, такова, каквото желаят, и мисля, че това ще успокои системата", каза Борисов.

Премиерът: Железопътна линия покрай "Слънчев бряг"

"Обсъжда се вариант железопътна линия да минава покрай летището в комплекс "Сарафово" и туристическия комплекс "Слънчев бряг". За строителството й ще са нужни приблизително 60 милиона лева", заяви в Бургас премиерът Бойко Борисов.

"Ако направим железница до "Слънчев бряг", не само ще се облекчи транспортът, но и ще бъде голямо удобство за туристическия бранш", каза премиерът. Той посочи още, че се работи по въпроса за разширение на Морската гара в Бургас.

Борисов пристигна днес в крайморския град заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски и с генералния директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура" Милчо Ламбрев. Те направиха оглед на ремонтираната сграда на железопътната гара в Бургас.