"Рано е да говорим за това след изборите. Нека хората да решат. Може пък да имаме 161 и тогава ще мислим отново".

Така съпредседателят на ДПС Делян Пеевски коментира в кулоарите на НС думите на Бойко Борисов, че и 150 депутати да имат ГЕРБ заедно с ДПС, няма да направят правителство.

На въпрос гледат ли към евроатлантическо мнозинство във формата като досега - плюс "Продължаваме промяната-Демократична България", Пеевски каза: "Мисля, че то беше такова досега. Само колегите се опитват някак си да забравят тези девет месеца, те са незабравими, тъй че няма как да ги забравят".

Относно това има ли спомен кой точно е предложил текстовете в Конституцията, касаещи служебния кабинет и лицата, които могат да бъдат назначавани за премиери, Пеевски посочи, че е ясно кой го е предложил. "Вие виждате подписите, на Христо Иванов и компания", добави той.

Пеевски заяви още, че "Ако някой от ДПС бъде поканен за министър, няма да приеме".

"Това си е отговорност на г-н Главчев. ДПС, ако някой бъде поканен, няма да приеме", посочи той, попитан как вървят консултациите за правителство и има ли представа какви хора се търсят за министри, както и някой от ДПС канен ли е.

Запитан защо, Пеевски уточни: "Защото не искаме". "След изборите ще решим вече какво ще правим, нека да видим кой колко ще вземе, хората на кого ще гласуват доверие", добави Пеевски, цитиран от БТА. Според него е рано да се говори. "Не може да предопределяме вота на избирателите", посочи той.