"Министрите трябва да си вършат работата - за България и за българските граждани, не да ходят по партийни мероприятия като партийни активисти. Това е много грешно, защото те са министри заради народа и не могат да си позволяват това", коментира в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски малко след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази подобна теза

Пеевски бе лаконичен дали ще има рокади на министри при ротацията на акад. Николай Денков с Мария Габриел.

"Нека да ни запознаят с резултатите, за да си кажем мнението за министрите, имаме наблюдения за всяко министерство през нашите комисии, така че, когато дойде времето на ротацията, ще ви кажем какво мислим", каза той.

"Има много изтекли мандати, да започнем да разговаряме, има много време, нищо не е спешно", отговори Пеевски на въпрос за регулаторите.

По темата за министрите и регулаторите Пеевски не коментира повече, но отново отправи критики към президента. "Президентството се превърна в централа на партия. Хубаво е да сменим надписа. На табелката трябва да пише "Партия Трети март". Видяхме политическите секретари по студията, разхождат се, рекламират си проекта", продължи депутатът от ДПС.

"Радвам се, че успях да извадя президента от комфорта на столчето му и да си признае, че става политически лидер. Време е да си регистрира партията - идват европейски избори, и да спре да използва президентската институция като офис на партията си. Да излиза оттам, да си наема офис и да започва да работи бързо на терен", призова Пеевски.