"Видях, че е имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС, загубиха и партийното си качество". Това написа председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски на страницата си във фейсбук във връзка, както се изразява, "със запитвания от медии по повод сбирка в Росенец".

"Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно - това е европейска България и в нея всичко се случва по закон", заявява Пеевски, цитиран в изявлението.

По-рано в съобщение отново във фейсбук от ДПС на Ахмед Доган беше отбелязано, че Централното оперативно бюро на ДПС е взело решение да изключи от партията Делян Пеевски, Халил Летифов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Станислав Анастасов, Радослав Ревански, Ертен Анисова. Както и да освободи Делян Пеевски като председател на ДПС, а Халил Летифов, Станислав Анастасов, Искра Михайлова-Копарова и Йордан Цонев - като заместник-председатели и членове на ЦОБ.

На 10 юли почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова за оставките на Делян Пеевски и петима други членове на ръководството на ДПС.

Същия ден Пеевски отговори, че няма да се откаже и няма да предаде хората, които са му гласували доверие.

"Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало!", заяви тогава Пеевски.