Преди минути стана ясно, че двамата цигани от Войводиново, които пребиха почти до смърт военнослужещия Валентин Димов на Богоявление, са получили условна присъда за деянията си.

Това е гавра и обида, защото циганите, нападнали командоса, получават смешни присъди заради това, че са подписали споразумение с прокуратурата, което съдът взима под внимание, коментират от ВМРО.

 

Свидетели сме на безпардонна наглост, защото двамата представители на циганския етнос са осъдени на пробация и ще се приберат вкъщи. И какво излиза - пребиваш жестоко някого и след два месеца си у дома?

Припомняме, че вицепремиерът по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов след този брутален случай обяви, че е готов с концепцията за справяне с циганския проблем.

По всичко личи, че нуждата от приемане на нови законодателни промени и концепцията, която от ВМРО изготвихме, е налице. С днешните условни присъди на извергите от Войводиново се затвърди тезата на ВМРО, че трябва да се премахне възможността след подобни деяния, да е съществува вариантът за условна присъда.

Народният представител от ВМРО в ПГ на "Обединени патриоти" Александър Сиди коментира във Фейсбук страницата условната присъда на циганите от Войводиново. Ето какво написа той:

По принцип съдебните решения не се коментират, те се изпълняват. Но днешното решение ме изненада. Двама изверга пребиват почти до смърт един български военнослужещ, защото могат. Защото така. Без причина. Просто защото всичко човешко им липсва. С ритници в главата. С думите "остави ме да го убия". Животински. И срещу това получават условна присъда. Ще се приберат в незаконния си коптор и ще чакат следващата си жертва. Попаднала случайно на кръвожадния им инстинкт. Именно след този случай председателят на ВМРО Красимир Каракачанов написа Концепцията за справяне с циганизацията. И тя ТРЯБВА да бъде приета. Наказателният кодекс трябва да спре възможността да се дават условни присъди за такива престъпления. Извършени от нечовешка злоба и с особена дързост! Ние от ВМРО вече сме готови с такива поправки. И ще настояваме да бъдат приети. Защото българските граждани искат възмездие за тези двамата! И ще получат!

Снимка: Фейсбук