АПИ няма да очаква средства от другаде. Още през първата година в бюджета ще влязат около 900 милиона лева, заяви в Ямбол министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, цитиран от БТА.

"По този начин ще сме в състояние да извършваме освен рехабилитация на пътищата, а също и качествено поддържане, както и да подобряваме пътната безопасност и сигнализацията", допълни Нанков.

На въпрос на журналисти за предстоящите ремонти на пътища в Ямболска област министърът отговори, че през тази година ще бъде ремонтиран пътят от пътния възел "Петолъчката" до Стралджа, както и околовръстният път на Ямбол, които са в много тежко състояние.

Министърът и кметът на града Георги Славов откриха първата реновирана и въведена в експлоатация жилищна сграда в Ямбол с 209 апартамента, провериха изпълнението на строително-монтажните работи на други три жилищни блока, също финансирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, и присъстваха на откриването на строителен хипермаркет.