Лидерът на ДПС-Ново начало Делян Пеевски благодари на избирателите за огромното им доверие с прессъобщение до медиите, което бе публикувано и в официалната страница на партията във Фейсбук.

Според екзитполовете на "Маркет линкс" към 21 часа формацията на Пеевски е четвърта и за нея са гласували 11,6 на сто от имащите право на глас.

"След месеци на много работа, много срещи и предизвикателства, препятствия и изпитания, заедно, като едно голямо семейство ние го направихме - новото начало е необратим факт! И това е окончателно. Оттук, насетне има само напред и нагоре! Ново начало за България и за всички онези хора, общини и населени места, които го поискаха или очакват да се случи при тях", пише лидерът на ДПС-Ново начало.

Делян Пеевски поздравява всички партийни структури, активисти и симпатизанти, кандидати за депутати и на първо място всички онези хора, които са дали своето доверие с изборните резултати на ДПС-Ново начало.

"Аз съзнавам каква огромна отговорност лично за мен и за новото начало е това доверие и ще я оправдая. А аз държа на думата си. Страната ни и всички хора заслужават много повече от своите политици и Новото начало ще бъде гарантът, че тази отговорност ще бъде неотменимото условие занапред", заключава Пеевски.

По-късно пред журналисти кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, който е член на "ДПС - Ново начало", заяви, че резултатите на формацията са впечатляващи и изумяващи.

"Впечатляващи са на база предизборната кампания, която се проведе въпреки натиска върху всички наши съграждани. Изрекоха се много лъжи, че ще бъдат спрени пенсии, помощи, ще бъде спрян топлият обяд, ще се отнемат гражданства. Тези лъжи бяха изречени от хората, които се отцепиха от ДПС и си създадоха своя коалиция и са причина България да няма ново правителство", обясни той.

Мюмюн представи данни, според които коалицията около Делян Пеевски печели 31 500 срещу 26 500 за Алианс за права и свободи на областно ниво. Пак според тези данни в Кърджали 54% от грасоподавателите са гласували на "Ново начало" - по думите на Мюмюн това е "четири пъти повече" от Алианса за права и свободи.

"ДПС никога не е бягало от отговорност и винаги е водело балансирана политика, а стремежът е България да има ново правителство. Каквато и да бъде формулата, важно е да има редовен кабинет и той да работи в интерес и полза на гражданите", добяви Ерол Мюмюн.