Това заявиха в официална позиция общинските съветници от ГЕРБ по повод задържането на районния кмет Десислава Иванчева за подкуп.

"Групата на ГЕРБ в СОС е доказала, че работи с всеки един демократично избран районен кмет, който се ръководи от интересите на гражданите, без значение от коя политическа сила е издигнат. В случая с кмета на район "Младост" липсата на управленски капацитет и некомпетентност налагаше многократно комисиите на СОС да разглеждат сигнали за забавени процедури. Съдействали сме за законосъобразното изпълнение на задълженията й на кмет", се казва още в изявлението.

Съветниците от ГЕРБ  подчертаха, че са показали, че поемат отговорност и при най-малкото съмнение за нарушено доверие, защото отговорността в политиката се носи, а не се бяга от нея.

"Затова настояваме политическите сили, които системно подкрепят действията на кмета на район "Младост" - представителите на ДСБ, БСП, Зелените, "Нормална държава" на Георги Кадиев, да поемат своята отговорност пред гражданите. В момента те дължат отговори - защо не са подавали сигнали до компетентните институции, след като сега твърдят, че са имали такава информация, защо не са поискали оставката й, защо не настояват за пълно съдействие с разследването", призоваха още те.

И допълниха, че не приемат политически лидери да наричат борбата с корупцията активно мероприятие и да дискредитират българските правораздавателни институции, защото това "няма да изчисти гузната им съвест".

"Разчитаме на компетентните органи да извършат пълно разследване на обстоятелствата и да установят обективната истина. Противодействието на корупцията може да се случи единствено с проявата на нетърпимост и с активното участие на всеки гражданин, с подаване на конкретни сигнали до институциите при всеки случай", категорични бяха съветниците от ГЕРБ.