Идентифициран е третият атентатор самоубиец при нападението в парижката концертна зала "Батаклан", където бяха убити 90 души по време на атаките във френската столица на 13 ноември, отнели живота на общо 130 души, съобщи полицейски източник, цитиран от Франс прес и БТА.

Става дума за 23-годишния французин Фуед Мохамед-Агад от Страсбург, завърнал се от Сирия, където заминал през 2013 г. с брат си и група приятели.

Есемес до жена, в който й се съобщава за смъртта на сина й, е позволил да се идентифицира третият атентатор, съобщи пожелал анонимност полицейски източник, цитиран от Асошиейтед прес.

Майката е получила есемеса на английски. Миналата седмица тя дала ДНК проба, което позволило на властите да идентифицират френския гражданин Фуед Мохамед-Агад като третия мъртъв нападател в "Батаклан".

Големият брат на Фуад, 25-годишният Карим, сега е в ареста след престоя си в Сирия от декември 2013 до март 2014 г. Карим се върнал във Франция, за да загине като "мъченик", пише в. "Паризиен". Повдигнати са му обвинения в тероризъм.

Фуед Мохамед-Агад е идентифициран като третия атентатор самоубиец в "Батаклан" в края на миналата седмица след щателна съдебномедицинска работа.

Вече е установено, че другите двама камикадзета в "Батаклан" са били французите Сами Амимур и Исмаел Омар Мостефаи.