Кой ще бъде теренът, върху който ще бъде построена новата детска болница, ще бъде обявено през следващата седмица. Това стана ясно след експертна среща между служебния здравен министър Асен Меджидиев, педиатри и неправителствени организации, предаде БНТ.

Дотогава ръководството на единствената в момента педиатрична болница - СБАЛ по детски болести "Иван Митев" в София и други педиатрии трябва да направят актуализация на доклад за структурата на дейностите на бъдещото лечебно заведение.

"За нас конкретният терен никога не е бил основна тема. За нас най-важната тема е комплексна детска грижа. Къде ще бъде тази болница за нас като лекари това никога не е било водещото", каза след срещата Благомир Здравков, изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести "Иван Митев" в София.

Досега като възможни бяха обсъждани няколко терена - при болниците "Св. Анна", "Лозенец", Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в ж.к. "Овча купел", Университетската специализирана болница за активно лечение по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев" в Горна баня и Специализирана болница за рехабилитация в Банкя.

Идеята за строеж на Национална детска болница е поне от 30 години, но досега не е реализирана.