"Някой трябва да поеме вината, че не сме спечелили изборите, затова подавам оставка", обяви общинският председател на БСП в Бургас Живко Господинов в писмо до медиите.

В него той посочва, че подава оставка като общински председател на организацията, но ще остане на поста до избора на нов.

"Предвид избирателната активност на местните избори и това, че тази година в изборите участваха още пет нови формации, които взеха гласове от нас, резултатът ни е добър. Ние сме трета политическа сила (ПП-ДБ получиха 7,71%, а "БСП за България" - 7,12%). Поемам вината, че сме трета политическа сила в Община Бургас, въпреки че имаме равен брой общински съветници с втората политическа сила на преминалите избори. Пожелавам успешен мандат в работата на Общински съвет - Бургас през настоящия мандат", се казва в писмото. 

Господинов беше кандидат за втори мандат като общински съветник в Бургас, но не успя да получи достатъчно подкрепа от избирателите.

Той е областен координатор на БСП от 2013 г. Преди повече от шест години той зае поста на общински председател на партията в Бургас, припомня БТА.