Петдесет процента от американците одобряват действията на президента, а 42% са на противоположното мнение - показател за растящото им безпокойство за начина, по който кабинетът на Обама се справя с икономическата криза и оспорваната в Конгреса реформа в здравната система, сочи проучването на института Куинипиак.  
Популярността на Обама е спаднала в сравнение с предишното проучване на Куинипиак от 2 юли, според което американският президент получаваше 57 процента одобрение срещу 33 процента неодобрение.   
Според последното проучване 49% от анкетираните не одобряват икономическата политика на Обама, а 45% я одобряват. Проектът за здравна реформа на Обама среща неодобрение сред 52% от анкетираните, а 39% го оценяват положително. Подходът му във външната политика се одобрява от 52% от анкетираните, а 38% я оценяват негативно, съобщава БТА. По-многобройни са и избирателите, които имат повече доверие в Барак Обама, отколкото в републиканците, за подобряване на икономическата ситуация (47% срещу 36%) и за реформиране на здравната система (46% срещу 37%). Проучването на Куинипиак е реализирано от 27 юли до 3 август. Анкетирани са 2409 американци, регистрирани в избирателните списъци, а статистическата грешка е около 2 процента.