Корнелия Нинова не вижда конкуренция във Ваня Григорова и нейната бъдеща коалиция "Солидарна България". Тя призна още, че е разочарована от издигането на Елена Йончева за евродепутат от ДПС.

Соцлидерката направи коментара, след като от коалиция "БСП за България" внесоха 10 000 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия за предстоящите избори "2 в 1".

В отговор на въпроса дали вижда конкуренция в лицето на Ваня Григорова и новата й коалиция "Солидарна България", Нинова отговори "Не мисля" и направи уговорката, че това е най-мекият й коментар. След което обвини в лъжа общинската съветничка и кандидат-кмет от местна коалиция с БСП в София.

Корнелия Нинова заяви, че Ваня Григорова не е постъпила почтено към партньорите.

"Точно в този проект не вярвам в големи резултати. Ваня Григорова излъга четири пъти за много кратко време. Излъга избирателите си, като направи сглобка с ГЕРБ в общината. Излъга работниците, като първо си повиши собствената заплата, а не техните. Излъга Левицата на Георги Първанов, получи тяхната подкрепа, тя бе новата звезда. Излъга и нашата градска организация, структурите, които работихме за нея. Без БСП тя нямаше да има този резултат на изборите", изреди Нинова.

"Как може човек, който 4 пъти е излъгал, да иска доверие? Човек, който за толкова кратко време е предал и хора, и идеи, може ли да разчита на успех?", запита тя.", заяви пред медиите Корнелия Нинова.

Лидерката на БСП не скри разочарованието си от появата на Елена Йончева в листите на ДПС.

"Рано или късно зависимостите лъсват. Това дава обяснения за прекратените ми отношения с Елена Йончева много преди вчерашния ден", коментира Нинова. "Изненадана съм от арогантността това да стане публично и помпозно", добави още тя. 

Евродепутатката от ПЕС/БСП беше номинирана от партийната структура в Благоевград на снощното й заседание наред с лидерите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, както и с колегите й евродепутати от ДПС/АЛДЕ Искра Михайлова и Илхан Кючюк.

В същото време ръководството на БСП преди време разкритикува евродепутатите социалисти и даде да се разбере, че няма да ги номинира отново.

Нинова даде заявката, че социалистите тръгват към кампанията с амбицията да печелят доверието на хората, защото са доказаната във времето единствена алтернатива. На първи май БСП ще обяви ново ляво обединение. 

 

Снимка: БТА