Председателят на БСП Корнелия Нинова потърси нов фронт на конфронтация след срива на изборите и тежките обвинения към нея на заседанието на Националния съвет в събота. Повод за това стана изказване на премиера в оставка Бойко Борисов по-рано днес, в което той припомни, как преди време призоваваше от парламентарната трибуна Станишев "да махне" Нинова и Манолова, защото са "злобни жени".

Изказването му обаче беше разтълкувано в конспиративен дих от председателя на БСП и по-късно тя написа във Фейсбук:

"Чухте ли Борисов? От дума на дума, си дойдохме на думата. Той проговори за задкулисието, което сам създаде. Какви ли разкрития ще направи още? Миналата седмица започна поименно да изрежда хора от всички партии, на които е помагал. Интересно срещу какво. А днес призна, че разговарял със Сергей Станишев да ме махне. Представяте ли си: лидерът на управляващата партия казва на лидера на опозицията да отстрани неудобните му хора. Видя се, че съм била права за подводниците му в БСП и целта на вътрешната опозиция."

Обвиненията на Корнелия Нинова накараха Сергей Станишев да отговори. Отново във Фейсбук той нарече постовете в социалната мрежа "опит за политическо шоу", припомни, че молбата към него да махне Нинова е изречена "задкулисно" - от парламентарната трибуна и продължи със сериозната част - въпросът "Защо жертва Радев в услуга на Борисов и ДПС?", засягайки и още ред други проблеми в БСП.

"Партийната лоялност не ми позволяваше до този момент да коментирам резултатите на БСП. Очаквах Националният съвет да даде ясен знак, че е разбрал посланието на избирателите на тези избори. Това не се случи. "Продължаваме напред!"

Днес стана очевидно, че разгромът на левицата на парламентарните избори ще бъде оправдаван чрез груби лъжи и манипулации. Чрез фейсбук постове на партийния лидер. Левият опит за политическо шоу.

Според Нинова, Борисов "ме е молел да я махна". Задкулисно - от парламентарната трибуна. Е, не го послушах и днес тя е председател на БСП. И я моля да отговори на няколко въпроса, които вълнуват хората в партията.

Защо жертва Радев в услуга на Борисов и ДПС? А БСП трябваше да плати тази скъпа цена на изборите?

Какво налага превръщането на БСП от голяма, демократична и сложна партия в средна, опростена, лидерска формация?

Как като единствена опозиция губиш поредните избори и отблъскваш половин милион избиратели?

"Късно е, колеги, за китка!" Цитат от днес, от брифинга на ръководството на "Позитано" 20, с който Нинова нападна партиите на протеста. След всички опити на същото ръководство да се покаже като участник в протестите. Откривате ли политическа логика? Аз вече не откривам дори здрав разум.