Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща с посланиците на страните-членки на ЕС, акредитирани в България. Беше представена приетата от БСП платформа за предстоящите европейски избори ""Визия за Европа" и залегналите в нея приоритети за развитие на Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на партията.

Нинова изложи пред представителите на дипломатическия корпус приетите изменения в Изборния кодекс, които ограничават правата на българските граждани и нарушават основни демократични принципи в изборния процес, аргументите на БСП за напускане на парламента и изрази опасения за честността на изборите.

Представена беше и дейността на Елена Йончева по разкриване на корупционни практики по висшите етажи на властта и стартиралия политически процес срещу нея, целящ да ограничи свободата на словото и да спре разследването на злоупотреби с публични средства, се уточнява в съобщението.

Снимка: БСП

В срещата са участвали още Деница Златева - заместник-председател на НС на БСП, Крум Зарков и Георги Свиленски - заместник-председатели на ПГ на "БСП за България", Кристиан Вигенин - секретар на ПГ на "БСП за България", и Елена Йончева - говорител на ПГ на "БСП за България" и дерутатът Пенчо Милков.