"ПП-ДБ вече не могат и да се самосвалят, защото ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще гласуват против. Това правителство ще съществува, докато тази нова, паралелна държава не го реши. Кирил Петков може да говори каквото иска, но той вече не взима решенията", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по bTV. 

"Две правителства управляват в момента. Едното е официално. Това на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, чийто предложения и програма не виждат бял свят. Второто мнозинство е между ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Това е реалното управление ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Другото е проформа", каза Нинова.

По думите й след отстраняването на Гешев, Бойко Борисов се върнал към обичайните си плоски шеги. Според нея е очевадна политическата намеса в отстраняването на Иван Гешев.

"Опасявам се, че съдебната реформа приключи, защото целта на тези промени, които се направиха за 48 часа, целяха свалянето на Гешев и назначаването на Сарафов", заяви Нинова.

По думите й една от причините за създаването на правителството била, за да се спасят от наказателна отговорност.

"Направиха цялата държава заложник, за да спасят Борисов", подчерта Нинова. Според нея Борисов е искал да се спаси, а ПП са искали постове.

По думите й задкулисните е ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" и те управлявали сега.