БСП планира нов вот на недоверие срещу кабинета, стана ясно от пресконференция на Корнелия Нинова.

"Тези местни избори са изключителен успех за БСП", заяви малко след края на изборния ден лидерът на БСП. "Увеличаваме си партийния вот с около 50 000 гласа, това за нас е изключителен успех. Изчакваме София с нетърпение. Благодарим на всички, които ни подкрепиха. Имаме 71 кметове при 57 на предишните местни избори и сме втора политическа сила. Печелим 4 областни града - Шумен, Разград, Русе и Силистра. Увеличаваме и броя на гласовете за общински съветници", анализира ситуацията тя.

"Какво ще се случи с неокоалицията си е тяхна работа - ние още в първите дни на новата сесия на парламента ще внесем вот на недоверие", съобщи Нинова. "Възраждане" дават подписите си, знаете, че имаха някакво колебание малко преди изборите си, дават подписите сиу така че в първите дни внасяме вота на недоверие Нека партньорите в сглобката да решат как да се държат и дали да одобрят този вот или не", допълни лидерът на левицата.

"Големият губещ на тези избори е ГЕРБ", смята Нинова, цитирана от БНТ.

"Нашата цел от началото на кампанията - "Обединени срещу ГЕРБ" започва да се случва и този модел започва да се разгражда, но това е само началото".

БСП е консолидирана и резултатите го показват, заяви още Нинова. "Работиха в много трудна обстановка, натиск, купен вот, подправяне на бюлетини, дописване по настоящ адрес. Всичко това нашите хора го преживяха и показаха, че имат характер, че имаме професионалисти и силни кандидатури", кази лидерът на левицата.