"Гласувах промяната да продължи, да бъде сигурна и необратима", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, след като даде своя вот на предсрочните парламентарни избори в 25 ОУ "Д-р Петър Берон" в столицата.

Тя посочи още, че е гласувала "за правова държава, която се управлява от официалните институции, а не от скрити кръгове, за образовани деца, за здрава нация, за стабилна икономика, работни места, високи доходи и пенсии, за чист въздух, чиста земя и вода и за независима и суверенна България".

"Трябва да се направи кабинет, защото ни предстоят много важни решения за България", каза Нинова в отговор на журналистически въпрос. Приемането на бюджет за следващата година, Планът за възстановяване и устойчивост, реакция на повишаването на цените със съответно повишаване на доходите - всичко това минава през работещ парламент и редовно правителство, добави тя.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова прогнозира, че избирателната активност ще е по-ниска. Тя посочи, че, освен че е лято, съди и по активността на частичните местни избори в Благоевград. Използвам да призова - излезте и гласувайте, аз гласувах с машина, много е лесно, добави тя.

Докато говореше пред медиите, млад мъж разпъна плакат зад гърба ѝ и я призова да бъде оправен стесненият път в Студентски град при УНСС. В отговор Нинова го покани да обсъдят въпроса и да намерят решение.

Вижте резултатите от предсрочния вот на живо с Dir.bg!

За да анализират първите официални данни от екзитполовете, реакциите на партийните лидери и политическото бъдеще на страната, от 19 до 21 часа на 11 юли в извънредното издание на видео подкаста "Директно в новините" гостуват социологът Васил Тончев, политолозите Тончо Краевски и Иван-Асен Иванов, журналистите Светослав Метанов, Елица Николова и Даниел Ненчев.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на "Директно в новините":

В сайта на https://dnes.dir.bg
На живо във Facebook страницата на DNES by Dir.bg
На живо във Facebook събитието - https://fb.me/e/MHL2R29K