"Докато аз съм председател, ГЕРБ няма да вземе БСП така както взе десетки партии и ги унищожи. Сега унищожава ПП-ДБ, само БСП му се опря и няма да му се получи". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в "Лице в лице". 

Нинова не отговори дали социалистите биха управлявали с ПП-ДБ след евентуални нови избори, но бе категорична, че с ГЕРБ няма как това да се случи.

"Избори трябва да има, убедена съм, че резултатът няма да е същият. Няма как хората, които заложиха на промяната пред 2020 г. на протестите да не са разочаровани от това предателство. Няма как хората, които са подкрепяли ГЕРБ да не са разочаровани от това, че Борисов жертва партията си, Мария Габриел и дамите, които преговаряха. Надявам се, че все пак хората ще оценят и нас, че останахме единствената партия, която не се прегърна с мафията", каза Корнелия Нинова.

По думите ѝ ПП-ДБ са сложен партньор, но въпреки това когато са били партньори в кабинета "Петков", не е имало обиди и скандали. "Категорично казах на Петков: "Предложиш ли Тагарев - пада правителството", но не като Борисов. Защото при Борисов неговата дума е евтина, тя не тежи. Сутрин казва едно, на обяд друго, вечерта трето. Кирил не се съмняваше в моята дума. Дори сега като се срещаме и си говорим той казва: "При вас знаех. Кажеш ли да, значи да. Кажеш ли не - изобщо няма смисъл да опитваме". Сега той не може да вярва на Борисов", допълни лидерът на социалистите.

Страх, алчност, предателство, безотговорност и агония - така Нинова описа настоящата политическа ситуация.

"Едната част от сглобката - Борисов, се страхува от възмездие, от такава промяна в съдебната система, която ще размрази "Барселонагейт", чекмеджетата му т.н. ПП-ДБ пък се заслепиха от алчност за власт - сега, веднага да вземат всичко, регулатори, съдебна система. И двете групи предадоха избирателите си, на които обещаваха, че никога няма да се съберат и ще се борят една срещу друга. Твърдя, че няма едно отговорно решение към националния интерес на България и към народа, взето за тези 9 месеца. На пето място това наистина е и изглежда като агония. Всеки ден оставане на тази сглобка на власт ще задълбочава тази агония", коментира лидерът на БСП.

По думите ѝ този парламент е изчерпан и в него не може да има смислено трайно мнозинство. "Който и да получи третия мандат, е обречен", посочи тя.

Корнелия Нинова каза, че все още не е решила дали ще се кандидатира отново за председател на БСП