Инициативният комитет "Непослушните" внася днес в ЦИК подписката в подкрепа на кандидатурата на Десислава Иванчева за независим кандидат за евродепутат.

"Внасяме в ЦИК подписите на 5552 избиратели", обявиха от комитета във Фейсбук страницата на отстранената кметица на столичния район "Младост", която преди дни беше осъдена на 20 години затвор за подкуп и заедно с бившата си заместничка Биляна Петрова, която получи 15-годишна присъда, беше върната в ареста.

"Кандидатурата на Иванчева за изборите за Европарламента ще бъде мощен знак към Европа за пробитата правосъдна система в България. Брутално нарушени бяха човешките права на единствения граждански непартиен кмет на столичен район, избран от близо 29 000 гласоподаватели", заявиха още "Непослушните".

И подчертаха:

"Искрено се надяваме, че ГД "ГРАО" в МРРБ, извършваща проверка на подписката на независимите кандидати, ще бъдат обективни и няма да изхвърлят в коша волята на хиляди българи, както се случи с референдума срещу презастрояването на "Младост". Подписката протече при изключително висок интерес. ИК "Непослушните" се извиняваме на стотиците хора от страната и чужбина, които не можаха да се включат, поради техническите и времеви ограничения. Те могат да са спокойни, че броя на подписите е предостатъчен, за да бъде допусната Десислава Иванчева до изборите. Важното ще бъде именно тогава - на 26 май България да отиде до урните и да даде своя глас. Истината ни прави свободни!".