Номинираният за транспортен министър Александър Манолев може да се оттегли. Новината обиколи преди минути кулоарите на Народното събрание, като набра допълнителна сила от информацията, че в 14:30 ч. Манолев ще даде извънреден брифинг в Министерски съвет, съобщи "Канал 3".

Засега няма информация какво може да е разколебало досегашния зам.-министър на икономиката. По-рано днес неговата номинация да оглави транспортното министерство, заедно с тези на Младен Маринов за МВР и на Петя Аврамова за МРРБ, трябваше да бъде гласувана от Народното събрание. Процедурата беше отложена заради липса на подпис от президента Румен Радев за освобождаване на Младен Маринов от досегашната му длъжност - главен секретар на МВР.

Малко преди заседанието сайтът на в. "Капитал" публикува разработка за Александър Манолев. От статията става ясно, че той е бил подсъдим за причиняване на катастрофа с телесна повреда. Инцидентът е от май 2012 г., когато Манолев прави забранен завой по столичния бул. "Васил Левски". Според прокуратурата при маневрата блъска жена, която получава черепно-мозъчна травма и половин година по-късно умира. На две инстанции - Софийски районен и Софийски градски съд, отхвърлят тезата на прокуратурата и приемат, че Манолев е невинен. По случая има две висящи граждански дела от наследниците на починалата жена - нейният съпруг и брат й. Те искат обезщетение, но не от Манолев, а от Националното бюро на българските автомобилни застрахователи, тъй като джипът, който е управлявал, е с немска регистрация и е със зелена карта.