Няма предпоставки за подновяване на преговорите. Бих посъветвала Мария Габриел да изтегли предложения състав на МС. Василев вече не може да е финансов министър. 

Никой не е направил крачка към Мария Габриел, за да изглади напрежението, заяви пред bTV зам.-предс. на ПГ ГЕРБ-СДС Рая Назарян.

Василев се извини на "жената Мария Габриел", но все пак обяви: Тя не може и не трябва да е премиер, с мандата е приключено! "Асен Василев не даде заявка, че е сбъркал. Напротив потвърди думите и въведе нови обвинения, които засягат честта и достойнсвтото на Мария Габриел. Това задълбочава липсата на доверие. Василев беше в кабинет с нея 9 месеца не в лично качество, а като професионалисти. Между тях трябваше да има изградено доверие. След вчерашната пресконференция на отсрещната коалиция с обвиненията и твърденията, че Мария Габриел не притежава лидерски качества и не искат да бъдат министри в нейната коалиция, няма предпоставки да продължаваме да водим преговори. Това не са преговори, а рекет", отбеляза Назарян. 

"След вчерашната пресконференция на отсрещната коалиция с обвиненията и твърденията, че Мария Габриел не притежава лидерски качества и не искат да бъдат министри в нейната коалиция, няма предпоставки да продължаваме да водим преговори. Това не са преговори, а рекет", добави тя.

Назарян заяви, че ПП-ДБ са били съгласни със 100% от имената на министрите в папката, с която Габирел отива при президента.

Христо Иванов се съгласи с всичко в споразумението. Атанас Атанасов бе в залата. А пред медиите казах, че споразумението е одобрено от Христо Иванов и подписано от Мария Габриел. Сле това посочих, че няма подписи на другите лидери. Не съм казвала, че Иванов го е подписал. Иванов се съгласил с всичко. Постигнали договорка да няма срок за реформите в службите и съдебната система, обясни Назарян.

Тя добави, че с Борисов не са съгласували всичко, защото той им е дал мандат да решават.

Назарян обясни, че вероятно предстои провал на мандата и решението е в Габриел.

Нямаме контакт с ПП-ДБ в момента, обясни тя и добави, че ГЕРБ не иска избори.

"Ако някой саботира целия процес по преговорите за съставяне на кабинет, то това са ПП-ДБ. Те очевидно искат избори. Предпоставки за продължаване на разговорите, при така развилите се събития, няма. В днешния ден дадохме възможност на ПП-ДБ не просто да се извинят на Мария Габриел, то трябваше да бъде убедително и поднесено с разкаяние, защото това не е държавническо и не е проява на разум", каза депутатът от ГЕРБ-СДС.

Рая Назарян обясни, че постът на Тодор Тагарев е бил проблем само първите осем дни. Тя каза още, че Асен Василев повече не може да бъде министър.

"Той е негоден да бъде държавник и министър. Ако той е предвиждан в каквато и да е коалиция, ние няма да участваме", поясни депутатът от ГЕРБ-СДС.