"БСП за България" си поставя за цел да бъде първа политическа сила на парламентарните избори. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след като внесе документи в ЦИК за регистрация на коалицията "БСП за България" за участие в изборите за 45-то Народно събрание. Нинова обяви, че ще предложи БСП да реши с вътрешно допитване с кого да се коалира след изборите.

"Внесохме документите за регистрация, придружени от 10 хиляди подписа. Целта, която си поставяме, е да бъдем първа политическа сила", заяви Нинова, придружена от водачите на листи на "БСП за България".

"Що се отнася до следизборни и управленски коалиции - ще предложа на Националния съвет този въпрос да решим след изборите с вътрешно допитване", посочи тя. Тези партии, които влязат в парламента след изборите, ще бъдат предложени на нашите членове и каквото те решат, каза Нинова.

"Политиката, която провеждам откакто съм председател на партията, е борба със задкулисието и вътре в партията. Няма да допуснем лобистки, групови и частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили при сключването на управленска и следизборна коалиция", заяви Корнелия Нинова. "Въведохме прекия избор, ще продължим с тази политика. Смятам, че хората, които ни овластяват, трябва да решат каква власт искат", добави тя.

Председателят на БСП съобщи, че до седмица ще започнат представянето на платформата си. Тя е направена с грижа за хората и приоритетите ни са здравеопазване, образование, социална политика, икономика, заяви Нинова. Тя отбеляза, че мерките, които са заложили там, са насочени към решаване на един от най-важните проблеми за България - демографската катастрофа. Корнелия Нинова каза, че кампанията на БСП ще бъде позитивна и конкретна, при спазване на противоепидемичните мерки.