"Всички знаем проблемите на Плевен. От 30 г. насам общината е в състояние на будна кома. Имаме много проблеми за решаване и не трябва да губим време", заяви кандидатът за кмет на Плевен на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България". По време на пресконференция в БТА тя очерта основните акценти от своята програма, по които ще започне работа веднага, ако бъде избрана за кмет. По думите й хората заслужават да живеят в една по-приветлива среда.

"Плевен е красив град с културно историческо наследство, но моментното му състояние не съответства на това, което трябва да бъде", подчерта Цанева. Тя обърна внимание на това, че в града трябва да се обособят повече спортни площадки, да се ремонтират спешно спортните зали. Крещяща нужда има и за подобряване на достъпността в градска среда на хората с увреждания и майките с колички.

Цанева е категорична, че трябва да се работи усилено по европейски програми за привличане на средства чрез проекти, в която насока тя има значителен опит. "На лице са много изпуснати възможности за инвестиции чрез евро проекти, поради грешна стратегия на Община Плевен за периода 2014 -2020 г.", казва още Цанева и подчерта, че следва справедливо да се разпределят общите средства. - "Малките населени места представляват 20%, а Общината отделя за тях едва 2-4% от капиталовите си инвестиции и това е обяснението защо изглеждат неподдържани и инфраструктурните им проблеми стоят нерешени с години."

Тя смята, че общинската администрация следва да съдейства на гражданите и местния бизнес. Предвижда пълна дигитализация на административните услуги и прозрачност по разходването на общинските средства. "Местната власт е най-близо до хората и трябва да бъде в тяхна услуга. Трябва да има прозрачност в информацията за обществените поръчки и работата на общината като цяло", заяви Цанева. Тя се обяви и за борбата с корупцията. "Аз и кандидатите за общински съветници сме готови да работим безкористно, честно и отговорно, за да развиваме Плевен към по-доброто бъдеще. Ако хората ни дадат своето доверие, ще го защитим", сподели Цанева.

Привличането на инвестиции и предоставянето на съвременен туристически продукт също са на фокус в програмата й. Плевен може и трябва да бъде една от най-желаните български туристически дестинации, генерираща сериозни общински приходи, както и допълнителни обороти за местните магазини, заведения, хотели и други бизнеси - категорична е Цанева .

Снимка: ПП-ДБ

"За да се случи това, трябва да се наблегне и върху работата по транспортната свързаност. Нашата цел е да направим в краткосрочен план с много по-бързи и краткосрочни решения за Плевен, тъй като в момента той е един пълен хаос, водещ към центъра на града", каза кандидатът за общински съветник в листата на ПП-ДБ Кирил Мучев.

"По време на правителството с премиер Кирил Петков бяха отпуснати 831 000 лева, за да се подобри регулярното движение при изхода на Плевен за Ловеч. Тогава г-н Спартански не реализира този проект, не намери 160 000 лв. от страна на общината да подсигури финансирането на тротоарите, осветленията и останалото, за което отговаря администрацията. На практика тези средства, явно по инициатива на г-н Спартански, бяха пренасочени за ул. "Кара Кольо" в индустриалния квартал. Не че тя няма нужда от ремонт, но определено не е била по-важна от пътната свързаност и транспортна безопасност, която е трябвало да бъде решена на изхода за Ловеч. Аз поемам ангажимента, ако бъда избрана за кмет, това кръстовище да бъде един от първите реализирани проекти", заяви Наталия Цанева.

По време на брифинга от ПП-ДБ изразиха мнението си за важността за усилена работа върху културния живот на Плевен. Програма предвижда изграждането на "споделено работно място" за фрийлансъри и дигитални номади, което би задържало в града младите хора.

Наталия Цанева апелира към активност на изборите, защото само така може да се омаловажи контролирания вот.

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация