Това е станало след срещата на премиера Бойко Борисов с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и с изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, предаде EkipNnews.
На министър-председателя е представен доклад за резултатите, постигнати от агенцията от 2006 до 2009 г., както и приоритетите на НАП през тази и следващата година в условията на световна финансова и икономическа криза. На премиера Борисов е докладвано още за добрата събираемост на данъците, включително и на ДДС, която е една от най-високите в Европа. Същата оценка дават и анализите на Световната банка и Международния валутен фонд.
  Тошко Тодоров ще подсили борбата срещу т. нар. крадци на ДДС, коментира премиерът Бойко Борисов пред ТВ Европа.  Тошко Тодоров е бил директор на териториалната дирекция на агенцията в Добрич. След това той е работил и в централното управление на агенцията за приходите. „Дневник” коментира, че Тодоров е напуснал НАП – Добрич поради неразбирателство с тогавашния изпълнителен директор на агенцията Мария Мургина. Преди парламентарните избори тази година Тодоров се присъедини към икономическия екип на ГЕРБ. По това време Тошков работел на граждански договор към ДАНС. След участието му като експерт на ГЕРБ в телевизонния дебат Станишев - Борисов в предаването на БНТ „Референдум” от 24.03.2009 г. дойде новината за неговата оставка в агенцията за национална сигурност. Новината за напускането на Тодоров беше съобщена от столичния кмет Бойко Борисов, но бе по- късно опровергана от ДАНС. Името на Тошко Тодоров се завъртя в публичното пространство през лятото на 2005 година, след като бе открита стрелба по къщата му. Тогава МВР констатира, че инцидентът вероятно е бил опит за сплашване, тъй като е стреляно със стоп-патрони. Според Тодоров причина за атаките срещу него са били разкриването на 43 вериги за източване на ДДС за 5 млрд. неденоминирани лева. В публичното пространство обаче се появиха и други версии. През март 2009 г. тогавашният заместник министър на финансите Кирил Желев заяви пред агенция “Фокус”, че Тошко Тодоров е освободен като директор на НАП-Добрич заради съмнения за участие в източване на ДДС.