Георгиев обяснява, че напускането на МВР не е спонтанен акт, а го е обмислял от много време. Той допълва, че поет ангажимент му е попречил да обяви намеренията си по-рано.
Вече стана ясно, че преди около седмица президентът Росен Плевнелиев го е помолил да не напуска поста, докато не бъде сформирано ново правителство.

Георгиев благодари на всеки от служителите на МВР, с които са имали честта да служат заедно на България.

Бяхме заедно под дулата на престъпниците край Вакарел и Сливен, не сме се крили един зад друг в Бисер, Ловни дол и при терористичния акт в Сарафово. В личен план на мен ми предстоят още много битки - трябва да намеря начин да запазя здравето и семейството си - важни приоритети, които съзнателно загърбвах през годините", заявява още той.

Той моли досегашните си подчинени да бъде извинен, ако в хода на съвместната им работа е обидил някого или е бил несправедлив. Допълва, че винаги ще ги подкрепя и им пожелава здраве, сили и мотивация да продължат.

"Последната ми заповед към вас е да се прибирате невредими при любимите си хора”, завършва обръщението си Калин Георгиев.

Цветлин Йовчев по-рано днес, че е с много добри впечатления от Георгиев и все още няма виждане кого ще назначи за главен секретар на МВР.