След ареста на осмината, началникът на РПУ-Бяла Слатина твърдеше, че не е знаел за организираната престъпна група за рекет на шофьори, в която са участвали неговите служители. Полицейският шеф се оправдал за незнанието си с факта, че бил отпуска.
При посещението си във Враца Цветан Цветанов прие оставката и на началника на Костадинов - комисар Иван Сълов, който дълги години бе директор на Областната дирекция на полицията. 
“За мен е недопустимо толкова полицейски служители в Бяла Слатина да вършат неща, които определяме с престъпна терминология. Това да става пред очите на местния началник и ръководството на Областната дирекция и да не са предприети никакви мерки”, мотивира решението си министърът.
За временно изпълняващ длъжността директор на врачанската полиция той назначи Росен Иванов, който досега ръководеше полицейското управление в най-големия жилищен квартал - "Дъбника".
Росен Иванов е роден през 1965 г. в Мездра. Завършил е Академията на МВР. На работа в МВР е от 1 октомври 1989 г. Работил е в пожарната служба и като разузнавач към Криминална полиция. Началник на полицейския участък в “Дъбника” е от 10 октомври 2005 г.
След рокадите във Враца вътрешният министър се срещна и с ръководния състав на Областната дирекция на МВР в Монтана и обяви новия временно изпълняващ длъжността директор комисар Валери Димитров. Той призова служителите на дирекцията към най-бързи действия при сигнали за корупция, които уронват имиджа на държавата и да изграждат образа на вътрешното ведомство с изрядния си вид и поведение.
Вътрешният министър обяви, че приема заявлението за напускане на досегашния директор на ОД МВР Монтана комисар Чавдар Караджов и му благодари за свършената работа.