Марина Василева е назначена за заместник-министър на културата със заповед на премиера Гълъб Донев от днес, съобщават от Министерството на културата.

Василева завършва международни икономически отношения с профил "Международен бизнес и мениджмънт". Музикален мениджър е с дългогодишен опит като рекламист и маркетинг експерт. Била е и координатор на събития, участвала е в множество професионални музикални форуми и конференции. Част е от работните групи на независимия културен сектор с ресорните министерства за разработването на мерки за преодоляване на ковид кризата и за създаване на регистър за свободните артисти.

Преди да поеме длъжността, от октомври 2021 г. до настоящия момент, Марина Василева е член на управителния съвет на Българската музикална асоциация, а от 2000 г. - член на управителния съвет на сдружение "Брас асоциация".

Василева заема мястото на Борислава Танева, който преди дни напусна официално Министерството на културата, след като тя самата поиска да бъде освободена от поста на заместник-министър.