Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заминава за Брюксел тази вечер, след като мине гласуването по вота на недоверие срещу правителството, съобщиха от пресцентъра на партията.

Карадайъ ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон и с премиерите на Белгия - Александер де Кро, на Нидерландия - Марк Рюте, на Люксембург - Ксавие Бетел, на Естония - Кая Калас, и на Ирландия - Михол Мартин.

Мустафа Карадайъ ще участва в Срещата на върха на европейските либерали, която ще се проведе в белгийската столица преди Европейския съвет 23 и 24 юни 2022 г.

Срещата на върха събира държавни глави, еврокомисари, партийни лидери и членове на европейския парламент. В нея ще участват шестима еврокомисари, съобщиха от ДПС.

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк ще води заседанието "Европейски съюз - Западни Балкани", което ще се състои по време на срещата на върха.

Малко по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази очакванията си ДПС също да подкрепи предложенията на Френското председателство за преговорите за ЕС на Северна Македония.

"Така че, да си свика веднага МС, да даде предложение, да дойдат в парламента, като знам, че на ДПС Кючук е докладчик по темата и те в това отношение нямат мърдане, има огромно болшинство заедно с ДБ и тях. Не се страхувай, колега, защото, ако не се случи, ще се обърне риториката и мафиотът ще станеш ти. Не се страхувай, ела в парламента", подкани лидерът на ГЕРБ премиера.