Подателят на жалбата посочва, че Кадиев се опитвал да контролира изборния процес в секциите там.

Сигнал срещу него е подаден от ГЕРБ, обвинението е, че е присъствал в секции по време на гласуване и е задавал въпроси на членове на СИК за активността и хода на изборния процес.

След проверка Общинската избирателна комисия обяви, че Георги Кадиев е нарушил чл. 232 от Изборния кодекс, тъй като не и имал право да присъства в изборното помещение по време на гласуването.

В решението си ОИК-София отбелязва, че Георги Кадиев не е регистриран като наблюдател от ЦИК (тъй като Кадиев не е и от кръга лица, регистрирани от ОИК) и който е потвърдил, че е влизал в посочените по-горе изборни помещения и е присъствал по време на гласуване.

Решението на ОИК подлежи на обжалване.

Партията на Георги Кадиев ПП "Нормална държава“ подкрепя независимия кандидат за кмет Десислава Иванчева, която беше сред организаторите на протестите в района срещу застрояването на зелените площи. Протести, които станаха причина районният кмет Цвета Авджиева да подаде оставка. 

Десислава Иванчева е на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ Мария Илиева.

Близо 89 000 жители на столичния район "Младост" избират кмет на втори тур.

Миналата неделя избирателната активност е била 58 процента.

Тази сутрин със закъснение започна изборният ден в една от секциите в "Младост" 3, в друга не бе подпечатана бюлетина след гласуване, показа проверка на БНР.

Любка Анастасова, председател на 93-та секция в столичното 131-во училище, заяви, че гласуването става бързо, защото сега бюлетините са по-малко.

"Спокойно и без напрежение гласуват жителите на "Младост"-1А в столичното 145-о училище. До този момент няма постъпили жалби в Общинската избирателна комисия", каза председателят Полина Витанова.

Могат да се подадат сигнали по телефона на комисията. Писмени сигнали и жалби могат да се изпратят на имейла. Телефонът е 02/9377460.

Уважаеми читатели, според изискванията на закона не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден. "Предизборна агитация" е призив за подкрепа или за неподкрепа на кандидат, партия, коалиция или инициативен комитет при участие в избори.