"Всички разбират от футбол и интересът на голяма част от обществото е ангажиран с тази теза и това, което се случва във футбола е отражение на случващото се в държавата". Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов в телевизионно интервю по Канал 3. Той обясни, че има съревнование във футбола като игра, но има и обвинения за купуване на мачове и притискане на съдии и точна заради тези проблеми е била срещата между собствениците на футболни отбори и премиера Бойко Борисов.Тя имала за цел "да се отправят предупреждения преди началото на първенството"

"Премиерът Борисов ми е казал, че няма чадър над никого, Цветанов не съм канил в МВР", заяви още в интервюто Младен Маринов. Той отговори, че управлението на МВР е отговорна работа, но благодарение на добрия екип - работата е по-успешна.

"Оценката я дава обществото, но аз разбирам, когато сме успешни, от удовлетворението, което чувстват колегите при добре свършената работа и по това, което се отразява в статистиката, която е една база за анализ и взимане на управленски решения" отговори Маринов.

 Относно запалянковците Маринов отбеляза, че реагират остро и емоционално срещу нередностите на терена. Влияние има и случващото се в ложите на сектор "А" и именно заради това на срещата са били собствениците на големите отбори и представители на футболния съюз, които отговарят за поведението на съдиите. Министърът на вътрешните работи подчерта, че решаването на проблемите на терена най-много пречи на развитието на футбола и заради това страната ни не е конкурентна.

"Това, което се случва във футбола, дава една представа дали стои стабилно държавата и дали си е на мястото, защото знаете правилата във футбола се определят от футболния съюз - ФИФА и УЕФА, които са НПО, но държавата трябва да е там, където се нарушават правилата - включително и черно тото, подкуп, натиск, принуда" подчерта Маринов.