По инициатива на служебния заместник министър-председател по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев идните дни ще се състои среща с представители на таксиметровия бранш, съобщиха от пресцентъра на министерството. Поводът е тежкият инцидент от изминалата нощ, завършил с убийството на таксиметров шофьор в София.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени конкретни мерки за подобряване на сигурността и безопасността на таксиметровите водачи. В срещата ще участват и представители на професионалното ръководство на МВР.

"Категорично осъждам всякакво насилие. Всеки гражданин трябва да има нужното спокойствие и сигурност, когато изпълнява служебните си задължения. За това е необходимо държавата, съвместно с бранша, да начертае мерките, които да гарантират сигурността на всички граждани, в това число - и на таксиметровите шофьори", заявява Христо Алексиев.

Снощи МВР съобщи, че млад мъж е починал след сбиване в София. Инцидентът е станал на кръстовище, близо до Първа АГ болница "Св. София", малко преди 19:00 часа. По първоначални данни е възникнал пътен инцидент между два автомобила. Последвала свада между 34-годишния и друг млад мъж - на 29 години. По данни на очевидци, става дума за навлизане в насрещното от страна на 34-годишния таксиметров шофьор. Друга версия е, че нападателят е бил в таксито.

По-късно през нощта таксиметрови шофьори блокираха бул. "Тодор Александров" в София заради смъртта на своя колега. Своеобразният протест бе близо до сградата на Трето районно управление, където бе задържан един от заподозрените за смъртта на младия мъж.