Скулпторът и бивш служебен министър на културата Велислав Минеков е на мнение, че българската военна помощ за Украйна ще се изчерпа с изпращането на прашки, боздугани и джобни ножчета. Едва ли имаме повече от това, посочи той пред NOVA. 

За оръжието за Украйна, ние сме съпричастни към евроатлантическата общност. Не можем да се правим на глухи, не можем да се правим на неми. То е просто жест, по-скоро жест, отколкото даване на каквото и да било, коментира Минеков. 

"Референдумите са опасно нещо. Ще ви дам примери защо е така и защо трябва към тях да се подхожда внимателно", каза Минеков във връзка с предложението в предаването "Пресечна точка" на журналистката Ива Дойчинова да се направи референдум у нас за или против военна помощ за Украйна.

През последни дни из социалната мрежа Фейсбук се разпространява непотвърдена информация, че Кирил Петков е потърсил Велислав Минеков, за да заеме мястото на настоящия културен министър Атанас Атанасов след скандала с видеото от министерския кабинет. Скулпторът обаче отказал. 

"Поради прегряване в телефона и мрежата. Не съм предлагал министър. Не съм бил търсен за съвет кой и с какви качества да бъде министър. Интервюта не давам", написа самият Минеков на профила си в социалната мрежа на 9 април.