ГЕРБ узрява за идеята, че трябва да пуснат 100-процентовата власт, която са имали в регулаторите, това е големият раздор. Чакаме ги да седнат на масата за преговори. Дали ще е меморандум, дали ще е коалиционно споразумение все още не е ясно, но няма толкова голямо значение. Има значение дали ще подходим национално отговорно, заяви в "Панорама" по БНТ Михал Камбарев от ПП-ДБ.

По думите му двете партии, които носят отговорност за кабинета, трябва час по-скоро да се разберат.

"Ние сме си написали домашните, направили сме си оценките, чакаме другата страна да се накани и да седнем да разговаряме. Готови сме да говорим. Минаха 11 дни - няма среща, няма разговори. В момента червените линии не са червени линии. Чакаме документа на г-н Борисов, как ще се казва няма значение, искаме да прочетем съдържанието и какви са реформите, които предлага. Чакаме да видим има ли смисъл това управление и тези реформи истински ли са или пак е подмяна", допълни Михал Камбарев.

Според него е абсолютен приоритет на ПП-ДБ регулаторите да бъдат 100-процента независими, тъй като в момента не са.

"Всички регулатори трябва да се реформират, започвайки с ВСС. Българските граждани не искат, когато отидат в съда, да срещат хора като Мартин Божанов или Пепи Еврото. Борислав Сарафов следва да се оттегли поне временно като изпълняващ длъжността главен прокурор. Важно е да преговаряме, важно е да има устойчивост, стабилност, да има кабинет, в противен случай връщаме България назад", каза още Михал Камбарев.