Други 1263 лица не подлежат на проверка, защото са родени след 16 юни 1973 година. За 102-ма души е установена принадлежност към ДС. Един от тях е починал, за това по закон името му няма да бъде оповестено. Останалите 101 сътрудници на специалните служби са обявени на интернет-страницата на комисията, предаде БТА.
Сред тях са собственици, директори, заместник-директори, главни редактори, заместник главни редактори, членове на редакционни съвети, политически коментатори, водещи на предавания в радиостанции и телевизии. Едни от най-известните имена са Тома Спространов, Йордан Георгиев, Виктор Ангелоев, Николай Априлов, Владимир Беряну, Петър Вучков, Владко Мурдаров, Петър Пунчев, Константин Тилев, Петър Манджуков, Георги Агафонов, Радосвет Радев Велизар Енчев, Красимир Узунов, Красимир Гергов, Георги Коритаров и други.
10 сътрудници на бившите служби от БНТ станаха ясни с днешното решение. Владимир Береану е бил агент в 6-то ГУ, вербуван през 86-та година. Владко Мурдаров – агент и секретен сътрудник в 6-то главно от 75-та до 85-та година. Николай Априлов – агент Орис в 6-то главно от 79-та до 84-та година. Петър Вучков е бил агент Балкански от 57 година. Александър Авджиев, Атанас Митрев, Божидар Димитров, Валентин Стоянов, Костадин Филипов, Наташа Тодорова вече са обявявани от Комисията по досиетата като сътрудници на службите.
Имената на агенти от БНР са 37. Сред тях са Виктор Ангелоев – агент Панайотов от 84-та до 87-ма, Тома Спространов – агент Ян от 73-та година и Йордан Георгиев – агент Луи от 81-ва година.
Веселин Дремджиев, който сега е директор  на новините в ТВ 7, е бил агент на 6-то главно.
Собственикът на Дарик радио Радосвет Радев е вербуван през 88-ма година за агент Карак на 6-то Главно управление. През същата година агент Завадски става собственикът на агенция "Фокус" Красимир Узунов. Шефът на бившето радио Нет Владимир Танев е вербуван за агент на 6-то главно през 89-та. Собствениците на ФМ+ Константин Тилев и Петър Пунчев също са били агенти. Пунчев е вербуван през 1986 г. лично от Петко Сертов, чиято оставка като шеф на ДАНС днес беше приета от Бойко Борисов.
Според Екатерина Бончева от комисията по досиетата е тенденция агентите от медиите да са работили за 6-о главно.
"Приоритетно са работили към 6-то ГУ. Това не ме учудва, така беше и БНТ, и БТА. Наблюдавали са най-критично настроените към властта", коментира Бончева, цитирана от БНТ.
Осветляването на сътрудниците на бившите служби обаче не е пълно, защото по закон се проверяват само работилите в медиите след 2006 година. Това трябва да се промени, смятат в комисията по досиетата.
"Има двоен стандарт, искаме от 90-година да проверяваме, но не можем", допълни Бончева.
От комисията смятат още, че всички досиета трябва да са общодостъпни, включително в интернет, веднага след разсекретяването им.