Служебният министър на енергетиката Росен Христов се скри и заключи в министерството на енергетиката, за да не допусне на разговор в кабинета си лидера на "Изправи се България", отправи обвинение Мая Манолова, която преди седмица заяви, че в 11 часа в петък иска разговор с него за спекулативно завишените цени на горивата в страната.

И служебният вход и този за граждани на сградата на ведомството бяха залостени и пазени от охрана, заявиха от партията.

"Голям срам за служебното правителство. Г-н президент, вижте какво правят назначените от Вас служебни министри. Голям срам и за министър-председателя Гълъб Донев. Г-н премиер, вижте си министъра.", каза лидерът на "Изправи се България" пред медиите пред залостеното министерство.

"Г-н министър, ако и Вие продължите с политическия чадър върху бензиностанциите със спекулативно завишена цена на горивата от 3,30 лв. за литър бензин и 3,40 лв. за литър на дизела, няма да Ви оставим на мира. Днес сме тук, но и другия петък пак ще сме тук. Ние няма да влизаме насила, дори пак да сте се скрили, но Вие се излагате", заяви Манолова пред медиите.

Лидерът на "Изправи се България" призова енергийният министър да не се крие, а да вземе пример от колегата си министъра на земеделието Явор Гечев, към който Манолова отправи призив да се спре износът на дърва, за да има наличност за нуждите на населението за отопление и той се вслуша в думите ѝ.

Манолова припомни пред медиите, че заедно с активисти на партията е пред министерството на енергетиката, както обеща преди една седмица в публичното пространство, за да проведат акцията "Златна акция", част от кампанията "Антиспекула".