Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви пред Нова телевизия, че ако трябва в ромските  махали ще се ограничи и придвижването. Той коментира и дроновете, които се използват.

"На тези места трябва да се използва принуда. Голяма част от тях не разбират какво се случва. Ако трябва ще се ограничи тяхното предвижване, за да предпазим хората, които спазват мерките", каза още Маринов. Той допълни, че над 100 души не са спазили карантината и им е образувано досъдебно производство.

Министърът на вътрешните работи е изненадан от решението на президента Румен Радев да наложи вето на част от Закона за извънредното положение.

"Решението на президента ме изненада. Все пак обаче това е негово конституционно право. Не виждам причина армията да не бъде използвана, ако ситуацията стане по-критична. Тя вече е използвана във връзка с противодействие на мигрантската вълна. България е една от държавите, които има най-малък проблем с бежанците. Армията се справи много добре със задачата си. Не виждам как да обясним на полицаите и войниците, които искат да изпълнят своя дълг, защо не могат да излязат. Излизайки на улицата, те ще изпълняват функции, свързани с опазването на обществения ред. Те ще заместят полицаите, които охраняват стратегически обекти", заяви министър на вътрешните работи Младен Маринов.

По думите му здравето на гражданите е приоритет, но трябва да се мисли и за икономиката.