Основна цел ни е да изпратим в Европейския парламент български родолюбци, а не безродници. Това каза пред БНР лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки, който е първи в листата на коалицията "Воля - българските родолюбци" за евровота.

"Мисля, че и с вътрешни, и с всякакви избори няма да е проблем да бъда на първата позиция, защото хората искат да виждат успели българи, но успели не на техен гръб", добави още той.

"Марешки не слуша никого, освен своите избиратели и българския народ като цяло. Не всички гласуват за мен, но всички харесват това, което правя. Защитаваме интереса на всички български избиратели. ... Когато се боря срещу картелите, другите страхливо се крият и никой не обелва дума за тези неща. Освен Марешки, кой се бори срещу картелите", каза още лидеръ на "Воля".

Втори в листата е Орхан Исмаилов. Марешки добави, че членовете на Народна партия за свобода и достойнство не са свалили доверието си от него.

Лидерът на "Воля" не изключи възможността да не излъчат европредставител след изборите предвид фалшификациите, които, по думите му, се готвят. Все пак той вярва, че ще прескочат прага от 5,8%.

"Отиваме на европейските избори във формат - коалиция "Българските родолюбци", като към него продължават да се включват. Това е единствената алтернатива на цялото статукво от 1989 г. насам. Говорим за истинска алтернатива на успели, прагматични хора, които могат да променят България, ако българските граждани имат желание за това", обяви лидерът на "Воля".

"Всички са забелязали как отиват там, започват да говорят на административен, сух и скучен език. Стават някакви сухари, които използват шаблони и никой не ги разбира какво правят, какво говорят. Сега в края на мандата са се активирали да показват кой какво е свършил, а българският народ по джоба си усеща кой работи за него и кой го ограбва", коментира още Веселин Марешки.

"Ако ние управляваме, България ще бъде различна и то в много кратки срокове. Когато променим Европа, след това ще променим и управлението в България", завърши той.