Ще предприемем и в други населени места инициатива за запълване на дупки по улиците, ако хората са доволни, а мисля че са, и ще се опитаме да стигнем до всяко едно кътче на България, това заяви зам.-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки, който днес заедно със свои съмишленици организира запълване на дупки по ул. "Константин Фотинов" във Варна.

Той започна тази своя инициатива още в края на април, когато призова варненци да му изпращат снимки на дупки в града.

Марешки коментира, че запълването на дупки се прави със собствени средства, събират се дарения, а не със субсидията на партията. По думите му партията досега не е изхарчила нито лев от субсидията, защото като цяло "Воля" е против нея, предаде БТА.

"Ако утре все пак се вземе решение да няма субсидии, всички партии трябва да са готови да ги върнат, и затова ние не сме изхарчили нито лев", уточни той.

Лидерът на "Воля" публикува във Фейсбук снимки на огромни дупки

Снимка: Официален профил във Facebook

Марешки съобщи още, че за реализацията на инициативата му са закупени чисто нови машини, което по думите му показва "сериозността на намерения". Той коментира, че ще продължи кампанията, "докато във Варна не остане дупка, независимо че е абсурдно една малка формация като "Воля" със собствени сили да оправи целия град, а и цялата държава.

"Явно е така - или трябва да сменяме управниците, или трябва да се оправяме сами", каза още депутатът бизнесмен.

Още вчера Веселин Марешки написа във Фейсбук:

"Вбесяват ли ви дупките в България? Ще търпите ли още? Аз не.

Кампанията по запълването на дупките продължава утре - екипът ще бъде в 11:00ч на ул К. Фотинов 12 район Одесос.

Знаете, че каквото обещая, го правя!

Благодаря на всички, които ме подкрепят в тази инициатива!".