Пред журналисти Станишев заяви, че Тройната коалиция е построила 144 км магистрали и рехабилитирала 6900 км републиканска пътна мрежа. Той призна, че "по отношение на магистралите са преди нас, но не и по отношение на рехабилитирани пътища, при тях БСП бият с 2,5 пъти ГЕРБ".

От своя страна премиерът Бойко Борисов каза, че Станишев няма как да знае - как се строят магистрали, защото по негово време „строяха” Батко и Братко. И именно заради техните „строежи” ни бяха спрени всички фондове". Премиерът посъветва лидера на БСП "да вземе лаборатория и журналисти и да отиде на строящите се магистрали, да вземе проби откъдето поиска, а след това да се върне на построените от него 5 километра (от АМ "Люлин") и от тях да вземе проба".

"Очевидно една година преди изборите това е основният фокус на действията и на кампанията. В типичния си стил започваме с обвинения", каза Лиляна Павлова по адрес на БСП.

„Като жена, която за първи път управлява този сектор, бих казала, че ако оставим мъжете да си мерят километрите, като жена имах мъжеството да покажа как се управляват пътища, как се контролира реализацията на пътни проекти", коментира министърката. "Най-важното е да направим така, че да покажем, че знаем какво инвестираме, знаем как инвестираме европейските и държавните пари, тъй като това са парите на всички нас, българските данъкоплатци. Не трябва да се страхуваме да контролираме и не трябва да се страхуваме, ако има някакви проблеми, някакви несъответствия, те да бъдат показани прозрачно”, добави тя.

„Не случайно една готова магистрала, от която можехме да пуснем един много голям участък, още на 1 юли без проблем, само защото видяхме несъответствие в качеството, с риск да не я пуснем навреме предпочетохме 10 км нов асфалт да бъдат махнати. Това мъжество не са го правели досега и е важно да бъде отчетено”, подчерта Лиляна Павлова.