Съществуват три основни принципа, според които човешкият живот прецъфтява - първият е, че повечето хора сме различни и разнообразни, вторият е любознателността, а третият е развитието на творческото начало на всеки един от нас. С тези думи започна декларацията на "Има такъв народ", представена от Любомир Каримански от парламентарната трибуна. Това според депутата са именно принципите, по които трябва да се води и настоящото Народно събрание. 

"Точно в тази зала, наречена от Захарий Стоянов свещена, в която се гласуват законите с мисъл за бъдещето на нашето Отечество, бих искал да покажем сговор. пристойно поведение, подобаващи на народния представител. Настъпил е моментът, в който хората с пристойно поведение, почтеност, знания, умения и опит е необходимо да обединят усилия и да запретнат ръкави в решаване проблемите, пренебрегвайки егото си. Да предложим на обществото истинска и осезаема промяна", призова Каримански. Според него е необходимо да се спре поставянето на гордостта пред напредъка.

"Управлението на знанието като подход към управлението на държавата не е нова концепция. То е най-вече и основен източник за необходимите трансформационни процеси. Важно е да стигнем до ефективно управление на знанията", каза още той. 

И добави: "През вековете просветителите и будителите на нашите земи са успели да отредят достойно място на българската нация сред световното образование и култура. Необходимостта от възраждане и обновление е повече от жадувана. В същото време, добре е да сме наясно, че те могат да се случат, насърчавайки просветлението и знанието. Съчетанието на знание и морални ценности могат да достигнат така желания от нас стремеж към минимизиране на корупцията, издигане на нови порядки, носещи истинската свобода на хората в България".

"Нека впрегнем цялата си креативност и съзидателна мощ и предложим на обществото истинска и осезаема промяна, свързана с високи нравствени критерии и стандарти, независимо от политическата украска. Предприемаческияг дух се свързва с творческия потенциал на човека", каза още Каримански.

Любомир Каримански увери и, че заедно с колегите си ще работи за минимизиране на корупцията и за нови порядки в политиката, носещи истинска свобода на хората в България. "Необходимостта от възраждане и обновление е повече от жадувана", допълни народният представител от ИТН.

"ПГ на ИТН ще направи всичко възможно да бъде съставено правителство, парламентът да работи през целия си мандат. Ние ще се стремим да следваме трите принципа за процъфтяване на човешкия живот", заяви още той.

"Повечето от неприятелите на реформите са онези, които са облагодетелствани от тези стари порядки, разполагайки се удобно в зоната на комфорта си. Съществуват два начина за борба с невежеството, низостта, корупцията и дребните, малки, хитри човечета, яхнали държавата в своя угода. Единият е посредством закона, а другият - със сила. Първият е присъщ на човека, а вторият - на животните. Когато се опитваме да пренебрегнем или надхитрим истината за нещата около нас, винаги идва ден, в който плащаме скъпа и болезнена цена", каза още Любомир Каримански. 

Да направим нещата да се случват, дори да са дребни в началото, но да се случват, апелира той. 

По-рано в кулоарите на парламента Любомир Каримански каза пред медиите, че експертните групи са приключили, предстои конструиране на кабинет и че все още се провеждат лидерските срещи.

"Дали сме достатъчно ясно нашите коментари. Доволни сме, че успяхме да развием нашата програма за управление. Доволен съм, че имаше онлайн излъчване на дебата, за да могат хората да разберат експертизата на партиите. Рамката трябва да бъде зададена от най-голямата група "Продължаваме промяната", ние договорихме точките, сега трябва да видим какво ще включва рамката. Готови сме с експертиза да поемем което и да било министерство", добави Каримански. 

"Не съм за това служебното правителство сега да внася бюджет, смятам, че може да изчака редовното правителство да го направи и този бюджет да бъде адекватен за всички политики", заяви още той.