"От самото създаване на "Продължаваме промяната" казахме: "Благодаря на президента , че поведе протеста (през 2020 г. -б.р.), но ние никога няма да бъдем президентска партия. Винаги ще бъдем независими и ще отстояваме това, което смятаме за важно за бъдещето на страната". Това заяви в студиото на "Лице в лице" Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

"Не приляга на висотата на президентската институция да дава емоционални и унизителни оценки на политически партии в България. Политическите партии са израз на хората и техните идеи. Зад "Продължаваме промяната" има половин милион избиратели - той ги сложи всички под шапката на шарлатаните" - така Лорер отговори на изказването на държавния глава от вчера: "Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания."

"Президентът е символът на този, който ни прави една нация. Такива изказвания ни делят. Това е ясен знак, че разривът между "Продължаваме промяната" и президентството има други корени. Президентството има политически амбиции и тези политически амбиции "промяната" ги е разочаровала. Явно това не се е понравило и сега наблюдаваме едно крайно разграничаване и нищо чудно някъде в страната да се случват инженеринг на допълнителни политически проекти", заяви още Лорер.

Той допълни, че всички структури на БСП, ГЕРБ, ДПС са в пълна безопасност. "Никой от ПП не ги е взимал и няма и да ги взима. Всички структури, които се въртят около ПП, са напълно независими. Истинската причина г-жа Нинова да се тревожи е изключително тежката електорална съдба на БСП в последните години, от близо милион гласове, те имат близо 200 000", добави Лорер.

Според него бездействието на БАБХ, откакто ПП не я управлява, е доста очевидно. Той допълни, че те не се явяват на делата, които са заведени. Припомняме, че вчера ПП внесе сигнал в ДАНС "срещу мафията в БАБХ".