Министърът на иновациите Даниел Лорер отрече твърденията на ГЕРБ, че е налице провал в чуждите инвестиции у нас.

"Моля, не манипулирайте гражданите с фалшиви цифри", обърна се към опозицията Лорер по време на дебатите по вота на недоверие.

Инвестициите в България за периода, откакто управлява "Продължаваме промяната", са за над 400 милиона лева, каза министърът.

"Преките чуждестранни инвестиции в България от януари до април са тройно по-големи от миналата година, въпреки тройната криза, през която водим страната", каза Лорер.

"Вие управлявахте комфортно 12 години и въпреки това растежът на България не достигна нивата на Румъния", разкритикува той ГЕРБ.

Той заяви, че е заварил Агенцията за инвестиции в окаяно състояние. "И сме се заели да я превърнем в истински мотор" за инвестиции, каза той. По думите му в момента екипът работи по потенциални възможности за инвестиции на стойност над 1,4 милиарда лева.

След него социалният министър Георги Гьоков разкритикува ГЕРБ, че предлагат по-високи разходи за пенсии, но не казват откъде ще дойдат парите.

"Министърът на финансите обясни образно каква беше политиката ви спрямо доходите на хората", каза той и добави, че пенсионерите са определили пенсионната политика на ГЕРБ по тяхно време като "геноцид".

"Много внимателно, когато говорите за пенсии и доходи на българските граждани, защото вие през цялото време водехте една ужасяваща политика - винаги и само за сметка на хората", категоричен беше социалният министър в реплика на Деница Сачева. 

"Приканвам ви вие да се извините за грубата политика, която вие сте водили 12 години", включи се в репликите и Асен Василев. За 12 години увелчение от 164 лева, обобщи той за управлението на ГЕРБ.