Лидерите на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) - Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов, подписаха споразумение за общо участие на предсрочните избори за народни представители и във вота за членове на Европейския парламент. 

Двата вида избори ще се проведат на 9 юни 2024 г. "Продължаваме промяната" и "Демократична България" се явяват заедно на избори за трети пореден път. Коалицията се доказа като устойчив формат, който обединява гласовете на цялата демократична общност", посочват от ПП. 

На 31 март на отчетно-изборното Общо събрание на "Продължаваме промяната" в НДК бе обявено, че коалицията ПП-ДБ ще се стреми към първото място на предстоящите избори - европейски и национални. Тогава бе съобщено, че окончателната подредба на евролистата ще стане ясна след преговори с "Демократична България".

По-рано днес от политическата партия "Средна европейска класа" съобщиха, че напускат коалицията. По-рано този месец напусна и "Зелено движение", макар съпредседателят ѝ Владислав Панев да остана в редиците на ПП-ДБ.