"Правителството, коалицията, създадена след изборите, свърши. Задругата е разтурена. Мнозинство няма. Вместо да благодарим на едни и да зачеркваме други, трябва да си дадем ясна сметка - или тези четири партии ще преговарят най-малкоза приемането на бюджета в разумни параметри, защото е много важен за хората; или ще трябва да говорят с другите партии - ДПС, ГЕРБ, Възраждане. Така че аз бих си мерил приказките". Това коментира народният представител от БСП Крум Зарков в предаването "Денят" с Веселин Дремджиев.

По думите му някои приемат хода на Слави Трифонов, други не: "Но моментално да излезеш и да започнеш да ги ругаеш, не ми се струва далновидно, именно заради целта, която премиерът посочи - да се избегнат избори".

"Чувам в един глас Кирил Петков и Корнелия Нинова да говорят за правителство на малцинството. Нека да си кажем ясно - такова животно няма. Това е публицистичен израз, който описва две реалности - едната е скрит партньор, който те е срам да посочиш, а другата - фактът, че опозицията иска точно ти да изнесеш въпросите, които са на дневен ред", смята социалистът.

Той посочи, че ако основните партии са с идеята, че ще прекарат страната през кризата, която неминуемо предстои и е пред нас с плаващи мнозинства, скрити партньори или говорене очи в очи с депутати, "страхувам се, че това няма да стане".

На въпрос дали българските граждани се ориентират в ситуацията, Зарков отговори: "Хората усещат в кожата си, когато някой ги баламосва".