Красимир Каракачанов отново бе избран за председател на ВМРО, след като през последните две години той не заемаше поста. 

Той е победил опонента си Ангел Джамбазки на проведено днес гласуване в рамките на IX извънреден конгрес на "ВМРО - Българско национално движение", съобщиха от пресцентъра на партията. 

В новото ръководство на ВМРО влизат още заместник-председатели Милен Михов, Красимир Богданов, Карлос Контрера, организационен секретар за работа със структурите Александър Сиди, секретар по политиките за българите в чужбина Юлиан Ангелов, членове Ангел Джамбазки, Иво Пазарджиев, Георги Дракалиев, Антон Иванов, Красимир Червилов, Богомил Бранков, Стоян Божинов, Петър Петров, Георги Петров, Атанас Стоянов, Владимир Митов. 

В този състав на Националния изпълнителен комитет на ВМРО-БНД има баланс между опитните в политиката хора и младите и енергични дейци на организацията, отбелязват от партийния пресцентър. 

През ноември 2021 г. Каракачанов се оттегли от поста председател след резултатите от тогавашните избори, на които партията се яви сама, и взе 1% подкрепа. В началото на 2022 г. ВМРО си избра трима съпредседатели - Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов. Самият Каракачанов пък стана почетен председател. 

Днес за кандидат за председател бе издигнат отново Ангел Джамбазки, но повечето делегати на конгреса гласуваха за Красимир Каракачанов. След избора му част от делегатите са напуснали конгреса, отбелязва БНР.  

От партийния пресцентър уточняват, че конгресът на ВМРО е дал заявка, че "ще продължи да отстоява принципите на автентичния български национализъм и ще се бори за правата на всеки един българин, където и да се намира по света".

Снимка: Пресцентър ВМРО