П равителството няма да обсъжда предложенията за конституционни промени. Това каза македонският премиер Димитър Ковачевски ден след като правосъдният министър Кренар Лога съобщи, че това ще стане на днешното правителствена заседание.

"Когато службите са готови и когато това бъде част от дневния ред ще бъдете информирани", каза още Ковачевски.

Той отхвърли твърдението, че има "натиск върху депутатите за приемане на конституционните промени".

Македонският премиер реагира и на днешните критики на президентът Румен Радев, който по-рано заяви, че "България ще продължи да работи интензивно с всички европейски институции, с нашите европейски партньори, така че решенията за Република Северна Македония да не се основават на лобиране, което прикрива липсата на реформи, което прикрива дълбокото нарушаване на човешките права".

Според Ковачевски Радев трябва да го е грижа повече за реформите в собствената му държава.

"Не съм виждал изявлението и няма какво да коментирам. Македония има много ясни позиции не само в ЕС, но и в НАТО. Ние сме държава, която на 100 процента хармонизира външната си политика с ЕС, държава, която взема решения в НАТО наравно с другите държави, включително и заедно с България. Ние всяка година имаме европейски доклади за хода на реформите, смятам, че президентът на съседната страна трябва да се занимава с реформите в неговата страна", посочи Ковачевски.