"В периода преди изборите прокуратурата се опитва да чисти имидж. Идват избори", каза пред журналисти в Народното събрание председателят на парламентарната група на "Възраждане" и лидер на партията Костадин Костадинов, в коментар на проверките в имоти на Румен Гайтански - Вълка.

Те започнаха още сутринта, след като в края на миналата седмица стана ясно, че той не е върнал кредит, взет от ББР.

"Странно защо прокуратурата в момента се задейства за лице, което, според медиите, е свързано с Доган, т.е. прокуратурата удря Доган. Което означава, че Пеевски, който е собственикът на прокуратурата, удря прекия си съперник", каза той.

"Което означава, че прокуратурата се използва като бухалка в ръцете на Пеевски", заключи Костадинов в отговор на въпроса за акция в имотите на Румен Гайтански, цитира го БТА.

Лидерът на "Възраждане" попита защо прокуратурата не е предприела все още никакви действия във връзка с подадения сигнал от Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) миналия понеделник, както и за доклада на временната комисия във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП "Величие", и изградения в с. Неофит Рилски, община Ветрино, културно-исторически комплекс "Исторически парк".

Виждаме как в един случай прокуратурата действа, в другия - не действа, обобщи той.