Лидерът на ГЕРБ не е съгласен, че акцията в имотите на Румен Гайтански - Вълка е резултат от политическа поръчка.

"Станах кмет, когато се опълчих срещу Вълка. Нямам информация какво се случва към днешния ден с разследването", заяви лидерът на ГЕРБ в кулоарите на НС в коментар на обиските.

Борисов заяви, че правоохранителните органи винаги и във всеки момент могат да бъдат обвинявани в политически поръчки, особено преди избори.

"Кой каквото направи в тези служби - и МВР, и прокуратура, и следствие, може веднага да бъде обвинен, че е политическа поръчка. Сега отново сме в избори, когато излизаме в предизборната кампания. Вече в България може би всички трябва да излизат във ваканция - и прокурори, и съдии и да чакат какво ще стане след това, за да не ги обвинят в политическа поръчка", смята Борисов.

И обобщи: "Вече четвърта година хаосът продължава без правителства", цитира го БТА.

На въпрос за акцията на Европейската прокуратура в "Булгартраснгаз", лидерът на ГЕРБ заяви, че не е запознат. "Мога да говоря само колко е важно разширяването на "Чирен", посочи Борисов, след като енергийният министър обяви, че то е спряно.

Той напомни, че ГЕРБ от няколко години нямат отношение по тази тема, защото не са на власт. "Последните години нямаме никаква касация, за да ви отговоря", каза още той.